StudioArh

01 / O NAMA

StudioArh je arhitektonski biro osnovan 2009. godine u Sarajevu, BiH. Od svog osnivanja biro uspješno realizira projekte i pruža rješenja iz oblasti arhitekture (idejna rješenja, idejni i izvedbeni projekti, projekti enterijera, restauracije), urbanog dizajna, pejzažne arhitekture, inžinjeringa.

Svaki projekat predstavlja skup analiza različitih, karakterističnih parametara za datu lokaciju, unutar kojih se podjednako prožimaju arhitektonska funkcija i vizualizacija. Ovakav pristup do sada nam je omogućio izradu i realizaciju blizu 100 projekata različitih namjena.

Naša firma pruža kvalitetne usluge svim zainteresovanim investitorima i partnerima. Pored 2D modelinga (CAD) svaki projekat prati adekvatna 3D vizualizacija, proračuni, konstruktivna rješenja te ostali sadržaji iz inžinjerske domene koji prate rad na glavnom projektu.

Inžinjeri StudioArh-a nastoje da pruže rješenja koja pomažu arhitektima, izvođačima te ostalom stručnom osoblju u poboljšanju efikasnosti njihovog rada (smanjenju rada, vremena i troškova izrade).

GODINA OSNIVANJA

2009

IZVEDENO PROJEKATA

>100

AKTIVNIH PROJEKATA

>10

ZAPOSLENIH

5

02 / NAŠA EKSPERTIZA

IDEJNA RJEŠENJA

Frva faza idejnog projekta je upravo idejno rješenje, a ujedno i njegova osnova. Sastoji se od provjere projektnog koncepta i na taj način se provjeravaju varijante idejnog rješenja.

IZVEDBENI PROJEKTI

Izvedbeni projekat je podrobnija faza glavnog projekta sa cjelokupnom tehničkom nadopunom. Svi dijelovi projekta moraju biti usklađeni sa rješenjima projektanata drugih struka.

PROJEKTI ENTERIJERA

Projekti enterijera su rješenja za unutrašnje prostore izrađena u 2D i najćešće 3D varijantama da bi se pronašlo optimalno rješenje za izgled enterijera, njegovu funkcionalnost.

URBANI DIZAJN

Proces dizajniranja i oblikovanja naselja, kako bi se povećala pokretljivost i povezali ljudi i mjesta, naziva se urbani dizajn. Njegova osnova jeste balans između prirode i građenja.

PEJZAŽNA ARHITEKTURA

Sistematsko istraživanje i oblikovanje vanjskih i javnih prostora, spomenika i građevina sa glavnim ciljem da se kreira estetski skladan prostor, nazivamo pejzažnom arhitekturom.

Effort. Approach. Team.
Effort. Approach. Team.
03 / NAŠ TIM STRUČNJAKA
Kenan Zvizdić signature

Kenan Zvizdić

kenan@studiarh.ba

Merima Terović signature

Merima Terović

merima@studioarh.ba

Ajdin Hadžiosmanović signature

Ajdin Hadžiosmanović

ajdin@studioarh.ba

Amar Sejkanović signature

Amar Sejkanović

amar@studioarh.ba

Vi zamislite, mi projektujemo. Precizno. Detaljno. Sa mnogo pažnje.